Villa VPRO

Kendetegnet for Villa VPRO er den spektakulære facade, der tegnes af de horisontale udkragede betondæk, der danner gulv, væg og loft i én og samme bevægelse.

Kort beskrivelse

I 1997 flyttede hovedsædet for det hollandske medieselskab VPRO fra sine gamle lokaler – en gruppe på 13 villaer – til den nye Villa VPRO.

Bygningen bærer et græsbelagt tag, som på sin vis erstatter det grønne område, der lå på området før Villa VPRO blev bygget. Facadens udtryk tegnes især af de horisontale udkragede betondæk, der danner gulv, væg og loft i én og samme bevægelse. Gulvene, væggene og lofterne er forbundet med hinanden ved hjælp af forskellige rumlige anordninger som ramper, trin og små stiger, som danner en sammenhængende rute til taget. Det giver facaden et helt unikt udtryk, som ved en lang sti af beton skaber sammenhæng mellem det grønne ved bygningens nedre og øvre del. Facadens niveauforskelle og ’vinger’ er skabt af tydelige mellemrum i bygningen. Det giver varierende arbejdskontekster i forskellige kontortypologier og imødekommer de stadigt skiftende krav, der stilles af VPRO’s aktiviteter. Lounge, loftet, hallen og terrassen tjener en tilbagekastning til de gamle lokaler.

Fakta om projektet

Byggeår: 1997
Arkitekt: MVRDV
Lokation: Sumatralaan 49, Mediapark Hilversum, Holland

 

Billeder

Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Tommy Bæk Hansen
Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen
Loading...