TELEFONfabrikken i Gladsaxe

TELEFONfabrikken i Gladsaxe

Fabrikken blev opført i 1963, og er en fin betonkonstruktion med shedtag. Den fungerede som produktionshal for Telefonfabrikanten Automatic frem til 1990. Dele af fabrikken blev for en del år siden omdannet til kulturhuset TELEFONfabrikken.

Kort beskrivelse

Tekst af BBP

Alle overflader i fabrikken er afrenset til den rå beton, så fabrikkens fine konstruktioner træder synligt frem i betonen. I den rytmiske facade med de profilerede betonelementer, er vinduernes brystninger og øvre felter skåret ud, og nye rumhøje glaselementer med døre er etableret, så der kommer sol fra syd ind i rummene, der balancerer det kølige lys fra de nordvendte ovenlys, og skaber en direkte relation mellem ude og inde.

Facaden åbnes op og også udadtil viser bygningens nye funktioner. Udearealet er bearbejdet nænsomt, med nyt forareal til ankomst langs bygningen og ophold/arrangementer samt cykelparkering, og er en del af det samlede ungemiljø.

BBP har varetaget ombygningen af tre forskellige funktioner i bygningen: Spillestedet ”Richter”, et koncertsted til 500 gæster og Ungecentralen, der er en fællesklub for kommunens skoler. ”Mellemrummet”, der er tilegnet midlertidige arrangementer og funktioner.

Spillestedet, Ungecentralen og Mellemrummet er indvendigt udformet med hver deres særlige karakter. Ombygningen eksemplificerer med tre vidt forskellige udtryk, hvor mange muligheder der er for at udnytte en regulær bygningsstruktur.

Bygningen er i ombygningen energirenoveret og der er udført nye installationer overalt. Udført i Totalrådgivning. Fabrikken er i alt 5.000 m², ombygningerne omfatter ca. 3.000 m²

Projektet er indstillet af bygherre til RENOVERprisen 2020

Fakta om projektet

Bygherre: Gladsaxe Kommune
Totalrådgiver og arkitekt: BBP ARKITEKTER
Landskab: Ludo Duys
Ingeniør: Lyngkilde Rådgivende Ingeniører
Akustik: Gade & Mortensen Akustik
Byggeår: 1963
Lokation: Telefonvej 8, 2860 Søborg

 

Billeder

Foto: Jens Lindhe
Foto: Jens Lindhe
Foto: Jens Lindhe
Foto: Jens Lindhe
Loading...
Scroll til top af siden