Spæncom kundecenter i Aalborg

Kundecenteret i Aalborg er opført af Spæncoms egne produkter. Det består af enkle, foldede betonskiver med glatstøbte betonoverflader, der strækker sig i volumenets længderetning.

Kort beskrivelse

I Spæncom kundecenter kan besøgende få indblik i firmaets betonproduktion. Kundecenteret er opført af virksomhedens egne produkter og består af enkle, foldede betonskiver med glatstøbte betonoverflader, der strækker sig i volumenets længderetning. Betonskiverne er hævet fra podiet på en søjlekonstruktion, hvorved der opstår et ekspressivt spændingsforhold mellem podie og rummet under skiverne. Husets hovedkonstruktion er en stor søjlebåren betonskærm. Den er sammensat af fire enheder i hele bygningens længde. En række fritstående betonelementer danner rum for bygningens forskellige funktioner. 

Bygningens form tager afsæt i virksomhedens fremstillingsteknik inden for betonelementer. Det har været en udfordring at raffinere og detaljere elementerne inden for modulbyggeriets rammer.

For at markere bestemte rumlige og funktionelle forhold er udvalgte vægskiver bemalet med farver, og ydervægge er indvendigt beklædt med perforerede gipsplader. Der er desuden udlagt gummibaner på gulvene.

I hovedfacaden er der lavet en større udsparring til et vinduesparti med en espalierramme i formstøbt beton. Vinduespartiet har høje gitteråbninger, der giver et dæmpet og filtreret lys til besøgscentret.

Fakta om projektet

Byggeår: 2001
Bygherre:
Spæncom A/S
Arkitekt: Arkitektfirmaet C.F. Møller
Entreprenør: Spæncom A/S
Ingeniør:
Spæncom A/S
Lokation: Letvadvej 37, 9200 Aalborg

Billeder

Foto: Udlånt af C.F. Møller Architects
Foto: Udlånt af C.F. Møller Architects
Foto: Udlånt af C.F. Møller Architects
Foto: Udlånt af C.F. Møller Architects
Foto: Udlånt af C.F. Møller Architects
Loading...