Rytmisk musikkonservatorium

For at opnå den ønskede, rillede tekstur i betonfacaden på tilbygningen til Rytmisk Musikkonservatorium er det støbt mod tekstur af bølgepap.

Kort beskrivelse

I smukke omgivelser ved vandet udgør Rytmisk Musikkonservatorium sammen med Statens Teaterskole og Den Danske Filmskole de kunstneriske uddannelser på Holmen i København. I en kombination af nybyggeri og fredede bygninger bygger skolerne videre på Holmens grønne akse og respekterer den eksisterende bygningsgrammatik.

En tillbygning til Rytmisk Musikkonservatorium er opført med lyse, rillede betonfacader. Betonoverfladernes rillede teksturer er opstået ved at støbe mod tekstur af bølgepap. Konservatoriet har enestående fysiske rammer og tilbyder alle de faciliteter, som forventes af et moderne konservatorium på højeste internationale niveau.

Udbygningen af de kunstneriske uddannelser på Holmen tager højde for interessen om at lade de eksisterende bygningers indre konstruktioner og spor forblive synlige. Hertil tilføjes nye bygningsdele i et nutidigt udtryk.

Fakta om projektet

Byggeår: 1997
Bygherre: Kulturministeriet v/Forsvarets Bygningstjeneste
Arkitekt: Cubo Arkitekter
Ingeniør: Lemming & Eriksson
Lokation: Leo Mathisens Vej 1, 1437 København

Billede

Foto: Niels Christian Lønow
Foto: Tommy Bæk Hansen
Foto: Niels Christian Lønow
Foto: Niels Christian Lønow
Foto: Karl Christiansen
Foto: Søren Hansen
Foto: Hans Bruun Nissen
Loading...