Kildeskovshallen

Kildeskovshallen fra 1972 står som er en let, feminin og varm bygning med åbne facader i glas og stål. I 2002 fik hallen en tilbygning med et 50-meter svømmebassin til konkurrencesvømning, som er udført i pladsstøbt beton.

Kort beskrivelse

Arkitekturen i den nye bygning fremstår som Kildeskovshallens diametrale modsætning. Den er bundet op om hårde maskuline og kontante virkemidler, der reflekterer konkurrencens væsen. Tilbygningen er en tung og lukket bygning udført i pladsstøbt beton. Både inde og ude fremstår synlige betonoverflader. Den rå beton og det lukkede rum vender al opmærksomheden mod konkurrencebassinnet. Rummets størrelse er minimeret for at forøge oplevelsen af de konkurrerende svømmere. Oplevet indefra komplimenterer tilbygningen Kildeskovshallens æteriske rekreative tone.

Konkurrencerummet består af bassinvægge og lærredsvægge, kronet af et stort ovenlys. Det giver en fornemmelse af, at konkurrencedeltagerne springer direkte ind i konkurrencerummet. Rummets texstilvægge projekterer solens stråler fra ovenlyset og skaber en konstant dynamisk ornamentik i dagstimerne. I aftentimerne overtager en kunstig belysning, som består af armaturer, der er placeret rytmisk bag lærredsvæggen.

Fakta om projektet

Byggeår: 2002
Bygherre: Gentofte Kommune
Arkitekt: Entasis
Lokation: Adolphsvej 25, 2820 Gentofte

Billeder

Foto: Udlånt af Entasis Arkitekter
Foto: Udlånt af Entasis Arkitekter
Foto: Udlånt af Entasis Arkitekter
Foto: Udlånt af Entasis Arkitekter
Foto: Udlånt af Entasis Arkitekter
Foto: Udlånt af Entasis Arkitekter
Loading...