Grundfos Kollegiet

Grundfos Kollegiet er bygget op om betonelementer med vertikale striber i forskellige farver, der dels er ornamenteret med ”elefanthud” og dels udsmykket med graphic concrete. I en samlet helhed skaber farvespillet og overfaldevalget paralleller til studiebøger.

Kort beskrivelse

Grundfos Kollegiet ligger ved havnefronten i hjertet af Aarhus og består af betonelementer. For at skabe paralleller til de studerende, der bor på kollegiet, er bygning opført med vertikale striber i forskellige farver, som en metafor for bøger. På afstand får det bygningen til at se ud som bøger på en hylde, mens det tæt på ligner et mini-Manhattan med små grupper af tårne. Tårnene variere i udseende og er behandlet forskelligt både indeni og udenpå med forskellige materialer og vinduesåbninger. 

Dele af facaden er ornamenteret med en såkaldt ”elefanthud”. Det vil sige, at bygningen har tilfældige folder og furer i overfladen. Andre steder på bygningen er facaden udsmykket på graphic concrete. Begge designs giver forskellige indtryk tæt på og på afstand.

Tårnene er placeret, så de skaber et indvendigt rum – et atrium – der giver luft mellem murene. Man tilgår lejlighederne fra balkonerne, som danner det 12-etagers atrium. Fronten på balkonerne er dækket med spejle for at udnytte mængden af dagslys. Desuden giver spejlene en fornemmelsen af rum og skaber en illusion af endeløst rum.

Fakta om projektet

Byggeår: 2018
Bygherre: Teknisk Kollegium II i Aarhus
Arkitekt: Cebra
Entreprenør: Sjælsø
Ingeniør: Niras
Betonproducent: Spæncom A/S
Lokation: Grete Løchtes Gade 3, 8000 Aarhus

Billeder

Foto: Nina Horne
Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen
Loading...