Flodhestehuset i Zoologisk Have København

Midt i en grøn bakke i Zoologisk Have ligger Flodhestehuset, som er opført i in situ-støbt beton bestående af en af hvid cement med ikast-sand.

Kort beskrivelse

Flodhestehuset er opført som en del af Savannen i Zoologisk Haves afdeling i Søndermarken. Huset er indbygget i en grøn bakke, der formidler overgangen mellem ZOO og Søndermarken. Fra nordsiden af Savannen opleves huset som en funklende glaskrystal, der står præcist i det grønne landskab. Tættere på oplever publikum indgangene som velkommende skår i bakken med lyse varme betonvægge.

Flodhestehuset indeholder stald og publikumsområde med panoramaudsigt gennem de store glasruder til flodhestebassinet, hvor de store dyr kan opleves både over og under vandet.

Huset er opført i in situ-støbt beton, og alle synlige overflader har en smal liste-træstruktur. Betonen består af hvid cement med ikast-sand, og fremstår – på grund af sine varme lyse flader – som vægge, man får lyst til at røre ved. For at opnå en særlig træstruktur med et tilfældigt præg er brædderne valgt i anden sortering med savspor, knastehuller og andre skønhedsfej, der giver overfladerne et grovere udtryk.

For at opnå den rigtige overflade er forskallingen to gange før støbning smurt med en vælling af cement, sand og vand og efterfølgende tørret og børstet rene. Processen resulterede i en blød og varm og overflade med afrundede kanter og knaster helt uden skarpe grater.

Fakta om projektet

Opført: 2007
Bygherre: Foreningen Zoos Dyrefond
Arkitekt: Dall & Lindhardtsen A/S
Entreprenør: MT Højgaard A/S, Kai Andersen A/S, Anders Matthiessen, Wicotec A/S
Ingeniør: Rambøll Danmark A/S
Lokation: Roskildevej 32, 2000 Frederiksberg

Billeder

Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen
Loading...