Casa de musica

Det portugisiske musikhus er et helt særligt byggeri. Huset er opført i hvid beton med en massiv og kantet geometri.

Kort beskrivelse

Casa da Musica er hjemsted for det nationale orkester i Porto. Musikhuset har en karakteristisk overflade. Den fremstår som en massiv, kantet geometri udenom et indre, rektangulært skrin, der indeholder selve musiksalen. Det primære materiale – både ude og inde – er hvid beton. Betonen er støbt mod en pladeforskalling, der aftegner et skråtstillet mønster på facaderne. 

Casa da Musica indeholder også – foruden den store musiksal – et mindre og mere fleksibelt præstationsrum uden faste sæder. Derudover findes der ti prøverum, optagelsesstudier, et uddannelsesområde, en restaurant, en terrasse, barer, et VIP-værelse, administrationsområder og en underjordisk parkeringsplads med plads til 600 køretøjer.

Væggene i musiksalen er beklædt med krydsfiner med forstørrede træmønstre i guld. Det giver et livligt spil til store rum. VIP-området har håndmalede fliser, mens tagterrassen er mønstret med geometriske sorte og hvide fliser. Gulvene i de offentlige områder er undertiden asfalteret i aluminium.

På ganske utraditionelvis er der ingen central foyer, der binder rummene sammen. I stedet forbindes rummene omkring musiksalen af en offentlig rute med trapper, platforme og rulletrapper.

Fakta om projektet

Byggeår: 2005
Arkitekt: OMA – Rem Koolhas, Ellen van Loon
Lokation: Av. da Boavista 604-610, 4149-071 Porto, Portugal

Billede

Foto: Mette Seiding
Foto: Mette Seiding
Foto: Mette Seiding
Foto: Mette Seiding
Foto: Mette Seiding
Foto: Mette Seiding
Loading...