Bagger-Sørensen Domicil

Bagger-Sørensen Domicil

Bagger-Sørensens nye domicil ligger i et skovbryn, og det smitter af på bygningen, hvor kolumbateglene signalerer bark, og betonen har bræddeforskalling.

Kort beskrivelse

Ankomsten til domicilet er via et snoet forløb, hvor man er helt tæt på fredskoven, og den stemning hænger ved, når man står foran bygningen. Den emmer af alt andet end kontorhus.

Frie hænder
Bygherre fandt det vigtigt, at stedet blev skabt til flere generationer fremover, og at det rummede en indbygget udvidelse, så de udviste tålmodighed lige fra start.

Materialefilosofien er: What you see is what you get, forklarer arkitekten, der valgte beton, fordi det er smukt. Men også pga. de plastiske egenskaber under støbningen og dens styrke.

Ejendommen er bygget om to store, rektangulære kerner i beton på 3,5 meter, og inden i dem er der garderobe, elevator, møderum, toiletter og lounge.

Arkitekten har prioriteret, at betonen står stramt geometrisk, mens dens bløde sider inddrages i forskallingerne. Det har været med til at give variation og rytme, ligesom den stoflighed farvespillet i kolumbateglene giver med undertoner af bark.

Pavilloner og veranda
Den gennemgående teglryg binder ejendommens tre lette træ- og glaspavilloner sammen, og de store udhæng og verandaen signalerer just heller ikke kontorhus, som arkitekten netop også ville undgå.

 

Bagger-Sørensens Domicil var nomineret til In-situ Prisen 2021.

Fakta om Bagger-Sørensen-domicil

Bygherre: Bagger-Sørensen & Co
Arkitekt: RAVN Arkitektur
Rådgiver: NIRAS
Entreprenør: KG Hansen
Betonleverandør: KG Beton
Opført: 2020
Areal: 3.500m2

Foto: Torben Eskerod
Foto: Torben Eskerod
Foto: Torben Eskerod
Foto: Torben Eskerod
Foto: Torben Eskerod
Foto: Torben Eskerod
Foto: Torben Eskerod
Loading...
Scroll til top af siden